A kolozsvári székhelyű Transylvania Trust Alapítványt 1996-ban hozták létre műemlékvédelemben már több éve tevékenykedő szakemberek. Célja az erdélyi épített örökség védelme, az örökségvédelmi tevékenység menedzselése és egy átfogó védelmi stratégia kidolgozása.
Az alapítvány a műemlékvédelem minden területén aktív kíván lenni: egyaránt dolgozik az adatfelvétel, a műemlékvédelmi leltár, állagfelmérés, állagvédelem, helyreállítás, felújítás és karbantartás, valamint tudományos kutatás területén; tanulmányi és szakképző programokkal részt vesz a szakemberek felkészítésében; kiadványok, rendezvények segítségével próbálja a társadalom egészének értékítéletét javítani, műemlékbaráttá tenni.
tovább
AKTUÁLIS
 • Állásajánlat
  március 05, 2018


 • Áldott karácsonyt és boldog új évet!
  december 20, 2017

 • Épített örökség-helyreállító szakmai tábor 2018
  december 07, 2017
  A Transylvania Trust Alapítvány idén nyáron is megszervezi az Épített-örökség helyreállító szakmai workshopot, melynek helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély. A szervezők építész, építőmérnök, tájépítész, régész és művészettörténész hallgatók, a műemléképületek restaurálásában szakosodni kívánó építőipari munkások és más érdeklődők jelentkezését várják.