A kolozsvári székhelyű Transylvania Trust Alapítványt 1996-ban hozták létre műemlékvédelemben már több éve tevékenykedő szakemberek. Célja az erdélyi épített örökség védelme, az örökségvédelmi tevékenység menedzselése és egy átfogó védelmi stratégia kidolgozása.
Az alapítvány a műemlékvédelem minden területén aktív kíván lenni: egyaránt dolgozik az adatfelvétel, a műemlékvédelmi leltár, állagfelmérés, állagvédelem, helyreállítás, felújítás és karbantartás, valamint tudományos kutatás területén; tanulmányi és szakképző programokkal részt vesz a szakemberek felkészítésében; kiadványok, rendezvények segítségével próbálja a társadalom egészének értékítéletét javítani, műemlékbaráttá tenni.
tovább
AKTUÁLIS
 • Nyitott Kapuk Napja a bonchidai Bánffy-kastélyban április 30-án
  április 18, 2017

  A nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából, az ARTEC c. európai projekt keretében a Transylvania Trust Alapítvány szeretettel hív minden érdeklődőt a bonchidai Bánffy-kastélyban tartandó Nyitott Kapuk Napra.

 • Az ARTEC vándorkiállítás Budapestre érkezik
  április 06, 2017
  A Budapesti Román Kulturális Intézet 2017. április 19-én, szerdán 18.30 órakor nyitja meg az Izsó u. 5. alatti kiállítótermében a kolozsvári Transylvania Trust Alapítvány A.R.T.E.C. című kiállítását. A nagyméretű pannók három nyelven (románul, magyarul és angolul) mutatják be a bonchidai Bánffy Kastélyban otthonra lelt  Művészetek és Mesterségek Központjának tevékenységét. 
  A kiállítást Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány elnöke, valamint ügyvezető igazgatója, Adela-Luiza Avram nyitja meg.
 • Épített örökség-helyreállító szakmai tábor
  április 04, 2017

  A Transylvania Trust Alapítvány idén nyáron is megszervezi az Épített-örökség helyreállító szakmai workshopot, melynek helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély. A szervezők építész, építőmérnök, tájépítész, régész és művészettörténész hallgatók, a műemléképületek restaurálásában szakosodni kívánó építőipari munkások és más érdeklődők jelentkezését várják.