Transylvania Trust

Nagyító alatt az örökség – gyerektábor a bonchidai Bánffy-kastélyban

A Transilvania Trust Alapítvány 2024. június 24–28. között immár harmadik alkalommal szervez gyerektábort a Bánffy-kastélyban, ez évben ismét Nagyító alatt az örökség címmel. Idén is az épített és természeti örökségünk témakörök mentén zajlanak a tevékenységek, kiegészítve ismeretterjesztő tevékenységekkel, STEAM megközelítésben. A 7–12 éveseknek szóló program során a Bánffy-kastélyt és környékét kirándulások, gyalogos túrák, kreatív műhelyek segítségével ismerik meg a gyerekek. Emellett lehetőségük lesz a kastélyban és az udvarán feltöltődésre, ismerkedésre, csapatépítésre, társasjátékozásra és az őket körülvevő örökségi környezet felfedezésére.

A tevékenység lebonyolítása során a műemlékvédelem terén aktív Transylvania Trust együttműködik a természetismereti foglalkozásokat szervező NECC (Nature Education Community Center) csapatával, ők vezetik a tábort, a kirándulásokat és túrákat. Idén a Simplex csapata is részt vesz a táborban, akik a matematika lenyűgöző játékosságára, szépségére mutatnak rá egy térbeli építőjáték a Polydron-készlet, illetve egyéb logikai játékok segítségével. Velünk lesz újra a Beanbag Animációs Stúdió, amelynek tagjai Stop Motion műhelyt tartanak és a Virtus Transsylvanica Társulat is, akik a lovaglással, a hagyományos fegyverekkel ismertetik meg a résztvevőket.

A tábor helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély, annak műemlék parkja és a település környéke, ezeket ismerik meg a gyerekek játékok és interaktív tevékenységek által. Pénteken, a tábor utolsó napján, kirándulást szervezünk Székre, a tevékenységbe az érdeklődő szülők is bekapcsolódhatnak.

A gyerekek autóbuszos szállítását Kolozsvárról a szervezők biztosítják!

A program keretében a résztvevők tízórait, meleg ebédet és uzsonnát kapnak. Mindenki hozzon magával:

  • vizes palackot, napsapkát vagy kalapot, naptejet és kullancs elleni szert,
  • kényelmes, időjárásnak megfelelő (csere) ruhát, esős időben gumicsizmát,
  • a kirándulások napján olyan uzsonnát (ajánlott: szendvics, gyümölcs, energiaszelet), amit szívesen elfogyaszt.

A tevékenységek hétfőtől péntekig 9:00-17:30 óra között zajlanak.

Jelentkezni az online űrlap kitöltésével lehet.

Megjegyzés: a rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.

A részvételi díj 500 lej/résztvevő (az összeg a gyerekek szállítási- és étkeztetési költségeinek fedezéséhez való hozzájárulást jelenti).

Jelentkezési határidő: 2024. május 7.

A táborral és tevékenységeinkkel kapcsolatos további részletekért kérjük, írjon az office@transylvaniatrust.ro címre.

Az esemény társtámogatója a Román Kulturális Alap (AFCN) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA).

“A projekt nem feltétlenül képviseli az AFCN álláspontját. Az AFCN nem felel a projekt tartalmáért, eredményeinek felhasználási módozataiért. Mindezekért teljes mértékben a támogatás kedvezményezettje felel.”

A program megvalósításában együttműködünk a NECC (Nature Education Community Center) csapatával.