Transylvania Trust

Patrimoniul sub lupă – tabără pentru copii la Castelul Bánffy din Bonțida

Fundația Transilvania Trust organizează, deja pentru a treia oară, o tabără de vară pentru copii la Castelul Bánffy de la Bonțida. Ediția din acest an va avea loc în perioada 24-28 iunie 2024, cu titlul „Patrimoniul sub lupă”. Similar anilor anteriori, activitățile taberei se vor axa pe teme legate de patrimoniul construit și natural, completate de activități educaționale cu abordare STEAM. Programul conceput copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani va prezenta Castelul Bánffy de la Bonțida și împrejurimile acestuia prin intermediul unor excursii, drumeții și ateliere creative. Pe lângă acestea, copiii vor avea ocazia să se reîncarce, să socializeze și să se cunoască mai bine, să încerce jocuri de societate și să exploreze mediul de patrimoniu din castel și curtea acestuia.

În desfășurarea activităților, Fundația Transilvania Trust, activă în domeniul protecției patrimoniului construit, colaborează cu echipa NECC (Nature Education Community Center), care organizează activități educaționale în natură și care va conduce tabăra, excursiile și drumețiile. În acest an va fi prezentă și echipa Simplex, care va demonstra frumusețea, caracterul fascinant și ludic al matematicii cu ajutorul setului de construcții spațiale Polydron și cu jocuri de logică. Ni se alătură din nou Studioul de Animație Beanbag, care va desfășura un atelier de animație stop motion, precum și Asociația Virtus Transsylvanica, care va familiariza copiii cu călăritul și armele tradiționale.

Tabăra se va desfășura la Castelul Bánffy din Bonțida, parcul monument istoric al acestuia și împrejurimile localității, pe care copiii le vor cunoaște prin intermediul unor jocuri și activități interactive. În ultima zi a taberei, adică vineri, vom organiza o excursie la Sic, când și părinții interesați se pot alătura activităților.

Transportul copiilor cu autocarul între Cluj și Bonțida va fi asigurat de organizatori!

În timpul programului, copiii vor primi prânz cald și câte o gustare înainte și după prânz. Fiecare copil să-și aducă:

  • sticluță de apă, pălărie/șapcă de soare, cremă de soare și repelent împotriva căpușelor,
  • îmbrăcăminte (de schimb) confortabilă, adecvată vremii, pe timp de ploaie cizme de cauciuc,
  • în ziua excursiilor, gustare (recomandat: sandviș, fructe, baton energizant) pe care o consumă cu plăcere.

Activitățile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 9:00-17:30.

Înscrierea se face prin completarea formularului online.

Atenție! Numărul de locuri disponibile este limitat.

Taxa de participare este de 500 lei/participant (suma reprezintă o contribuie pentru a acoperi cheltuielile de transport și masă ale copiilor).

Termen de înscriere: 7 mai 2024.

Pentru mai multe detalii despre tabără și activitățile noastre, vă rugăm să ne contactați la adresa office@transylvaniatrust.ro.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fondul Cultural Național din Ungaria (NKA).

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Programul este realizat în colaborare cu echipa NECC (Nature Education Community Center).