Transylvania Trust

Beszámoló a bonchidai gyerektáborról

Június 26. és 30. között került sor Bonchidán a Meseösvény a Bánffy-kastélyban c. interkulturális táborra, ahol a gyerekek izgalmas és változatos programokon vettek részt.

Az első nap a kastély épületeit és természeti örökségét, környezetét fedezték fel a táborozók, ebben segítségükre voltak a NECC Nature Education Community Center munkatársai, valamint Eke Zsuzsanna művészettörténész és Ugron Hanna foglalkozásvezető.

Kedden Cristina Labo vizuális storytelling technikákat mutatott be és tanított meg a gyerekeknek kreatív rajzműhelyek során, ugyanakkor meseszövés és reneszánsz tánctanulás is zajlott délután.

Szerdán a Virtus Transsylvanica Társulat hagyományos lovasbemutatót és íjásztevékenységeket tartott, ennek keretében a gyerekek is kipróbálhatták a lovaglást, a puha fegyverekkel való vívást és az íjászatot.

Csütörtökön az animációké volt a főszerep, a kolozsvári Beanbag Animációs Stúdió a stop motion módszert ismertette meg a gyerekekkel, és ennek segítségével négy rövidfilm is elkészült, amely a kastély múltjából és jelenéből merített ihletet.

A tábor utolsó napján Bertóti Johanna zenei műhelyében megírták a tábor kétnyelvű himnuszát majd, a szülők megérkezése után, a gyerekek bemutatták a hét során elkészült alkotásokat, valamint a kastélyt és rejtett kincseit.

A táborban lehetőség nyílt arra is, hogy a különböző nemzetiségű gyerekek együtt tanuljanak, alkossanak és természetesen élvezzék a történelmi környezetet. Új barátságok születtek, és a gyerekek új élményekkel gazdagodtak.

Szeretettel várjuk őket jövőre is a kastélyba!

Támogató: a romániai Nemzeti Kulturális Alap (AFCN)

„A projekt nem feltétlenül képviseli az AFCN álláspontját. Az AFCN nem felel a projekt tartalmáért, eredményeinek felhasználási módozataiért. Mindezekért teljes mértékben a támogatás kedvezményezettje felel.”