Transylvania Trust

Raport despre tabăra de copii din Bonțida

În perioada 26-30 iunie s-a desfășurat tabăra interculturală Poteca de povești a Castelului Bánffy, unde copiii participanți au avut parte de programe interesante și variate.

În prima zi, aceștia au descoperit clădirile castelului și moștenirea naturală a împrejurimilor sale, cu ajutorul specialiștilor de la NECC Nature Education Community Center, al istoricului de artă Zsuzsanna Eke și al facilitatorului Hanna Ugron.

Marți, Cristina Labo a prezentat copiilor tehnici de povestire vizuală în cadrul unui atelier de desen creativ, iar după-amiaza au avut loc lecții de dans renascentist și un atelier de creat povești.

Asociația Virtus Transsylvanica a susținut miercuri un spectacol tradițional de cai și activități de tir cu arcul, în cadrul cărora copiii au putut încerca și călăria, scrima cu arme moi și tirul cu arcul.

Joi, rolul principal a fost acordat animațiilor, Studioul de Animație Beanbag din Cluj a prezentat copiilor metoda stop motion, cu ajutorul căreia aceștia au realizat patru scurtmetraje inspirate din trecutul și prezentul castelului.

În ultima zi a taberei, în atelierul de muzică a Johannei Bertóti, copiii au compus imnul bilingv al taberei, iar după sosirea părinților, au prezentat lucrările finalizate în cursul săptămânii, precum și castelul și comorile sale ascunse.

Tabăra a pus accent și pe interculturalitate: copiii români și maghiari au avut ocazia să învețe, să creeze și să se bucure de mediul istoric împreună. S-au născut noi prietenii și participanții s-au îmbogățit cu noi experiențe.

Îi așteptăm cu drag la castel și anul viitor!

Co-Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

 

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”