Transylvania Trust

Sajtóközlemény

Sikeresen megnyert európai uniós projektjét mutatja be a Transylvania Trust Alapítvány. A 2019. szeptember 10-i, a bonchidai Bánffy-kastélyban tartandó sajtóeseményen Navracsics Tibor, kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és sportügyekért felelős uniós biztos és Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány elnöke várja a sajtó képviselőit.

A Kreatív Európa-program által támogatott ARTECH projekt célja az európai kulturális örökség fenntartása, annak kreatív és innovatív (újra)értelmezése és népszerűsítése. Mindezt a különböző szakterületek (művészeti ágak, mesterségek, új technológiák, örökségvédelem, stb.) közelítése és együttműködése révén kívánjuk elérni. Az európai együttműködés során kitűzött célokat fiatal alkotóművészek, kézművesek, képzőművészeti, építészeti egyetemi hallgatók, szakiskolai és általános iskolai diákok, és örökség-helyszíneken dolgozó szakemberek aktív részvételével kívánjuk elérni. Partnereink: Commarca del Maestrazgo, Spanyolország; Gjirokastra Foundation, Albania; Archikidz, Ukrajna.

A sajtóesemény programja:

10:00 vezetett séta a bonchidai Bánffy-kastélyban

11:00 sajtótájékoztató az ARTECH-projektről

12:00 állófogadás

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!

Igény esetén szállítást biztosítunk az érdeklődők számára. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék legkésőbb 2019. szeptember 6-áig az office@transylvaniatrust e-mail címen vagy a 0264-439858 telefonszámon.