Transylvania Trust

Meseösvény a Bánffy-kastélyban

A Transilvania Trust Alapítvány 2023. június 26–30. között Meseösvény a Bánffy-kastélyban címmel interkulturális gyerektábort szervez, amelynek célja az épített és természeti örökségünk bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó történetek, mesék újra-értelmezése. A 7–12 éveseknek szóló program során a Bánffy-kastély történeteit helyezzük nagyító alá a különböző kreatív műhelyek segítségével. Emellett a gyerekeknek minden nap lesz lehetőségük a kastély udvarában és parkjában feltöltődésre, ismerkedésre, csapatépítésre, társasjátékozásra és az őket körülvevő örökségi környezet felfedezésére.

A tevékenység lebonyolítása során a műemlékvédelem terén aktív Transylvania Trust együttműködik a természetismereti foglalkozásokat vezető NECC (Nature Education Community Center) csapatával, Bertóti Johanna zenei és Cristina Labo storytelling műhelyvezetőkkel, a grafikákat és illusztrációkat animáló Beanbag Stúdióval, a lovaglásban és íjászatban jártas Virtus Transsylvanica Társulattal, valamint a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvánnyal.

A tábor helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély és annak műemlék parkja, ezt a környezetet ismerik meg a gyerekek játékok és interaktív tevékenységek által. Pénteken, a tábor utolsó délutánján nyílt napot tartunk a szülők és más érdeklődők számára, amelyen a gyerekek egy vezetett séta során bemutatják a tábor ideje alatt létrehozott meseösvényt.

A gyerekek autóbuszos szállítását Kolozsvárról a szervezők biztosítják!

A program keretében a résztvevők tízórait, meleg ebédet és uzsonnát kapnak. Mindenki hozzon magával:

  • vizes palackot, napsapkát vagy kalapot, naptejet és kullancs elleni szert,
  • kényelmes, időjárásnak megfelelő (csere) ruhát, esős időben gumicsizmát.

A tevékenységek hétfőtől péntekig 9:00-17:00 óra között zajlanak.

Jelentkezni az online űrlap kitöltésével lehet.

Megjegyzés: a rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.

A részvételi díj 500 lej/résztvevő (az összeg a gyerekek szállítási- és étkeztetési költségeinek fedezéséhez való hozzájárulást jelenti).

Jelentkezési határidő: 2023. június 7.

A táborral és tevékenységeinkkel kapcsolatos további részletekért kérjük, írjon az office@transylvaniatrust.ro címre.

„A projekt nem feltétlenül képviseli az AFCN álláspontját. Az AFCN nem felel a projekt tartalmáért, eredményeinek felhasználási módozataiért. Mindezekért teljes mértékben a támogatás kedvezményezettje felel.”