Transylvania Trust

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Borșa, jud. Cluj

Fundația Transilvania Trust în parteneriat cu Biserica Reformată cu Două Turnuri din Cluj-N. organizează în data de 19 septembrie 2021 de la ora 12:00 Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Borșa.

Clădirea, care până nu demult a funcționat ca sanatoriu nefiind posibilă vizitarea, în această zi se va deschide publicului, iar monumentul istoric va fi prezentat cu ocazia vizitelor ghidate. Totodată, în curtea castelului va avea loc vernisajul expoziției itinerante Castele și cetăți de pe Valea Someșului.

Expoziția prezintă unsprezece monumente din județul Cluj – unele mai populare, altele mai puțin cunoscute. Câteva dintre acestea servesc drept exemple pozitive, dar există și multe clădiri, ale căror istorii tragice se desfășoară în fața ochilor noștri. Un prim pas în demersul nostru este să atragem atenția asupra acestor valori culturale, păstrarea acestuia fiind responsabilitatea noastră comună.

Accesul la evenimentul de duminică este gratuit și se desfășoară cu respectarea regulilor de protecție, purtarea măștii în spațiile închise și distanțarea socială fiind obligatorii!

Program:

12.00 Vernisajul expoziției Castele și cetăți de pe valea Someșului

13.00 Vizită ghidată în limba română

15.00 Vizită ghidată în limba maghiară

Eveniment și proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură

Vă așteptăm cu drag!