Transylvania Trust

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Bonțida – Update

Update: Zilele acestea am urmărit cu îngrijorare tendința de creștere accelerată a incidenței COVID-19 și am luat decizia de A ANULA Ziua Porților Deschise anunțată pentru 2 octombrie!
Fundația Transilvania Trust
Fundația Transilvania Trust organizează o nouă ediție a Zilelor Porților Deschise în data de 2 octombir 2021, iar cu această ocazie lansează expoziția de artă contemporană realizată în rezidența de creație din cadrul proiectului european ARTECH.
Vă așteptăm cu vizite ghidate în limba română și maghiară, ateliere deschise de tâmplărie, dulgherie și zidărie, prezentare de carte și vizita expoziției de artă contemporană, Crafting Stories.
Program

12.00 Vizita ghidată a castelului în limba română cu Zsuzsanna Eke istoric de artă, pornire de la poartă

13.00 – 15.00 Ateliere deschise de tâmplărie, dulgherie și zidărie în Curtea de Onoare

13.30 Vizita ghidată a castelului în limba maghiară cu Eke Zsuzsanna istoric de artă, pornire de la poartă

15.00 Prezentare de carte în clădirea Miklós: Gy. Dávid Gyula, Adalékok a bonchidai Bánffy-kastély építéstörténetéhez (Contribuții la istoria construirii Castelului Bánffy din Bonțida), Editura Polis, 2021. Cartea va fi prezentată de istoricul de artă Weisz Attila (în limba maghiară cu traducere în limba română).

16.00 Crafting Stories – vizita expoziției ghidată de mentorul Kalló Angéla, pornire de la poartă

Accesul la eveniment este gratuit, iar respectarea regulilor valabile în scopul prevenirii contaminării cu SARS Cov-2 este obligatorie.
Vă așteptăm cu drag!