Transylvania Trust

Meghívó tanácskozásra – Bonchida

A Transilvania Trust Alapítvány 2018 decembere és 2020 júniusa között valósítja meg A kulturális ökoturizmus fejlesztése az Erdély Szamos Kistérségben, Bonchida, Kolozsborsa, Szék és Borsaújfalu községekben c. projektjét, amelyet az Európai Unió támogat a Leader Program keretében.

Projektünk célja a térség kulturális és természeti örökségének hasznosítása az ökoturizmus révén, oly módon, hogy a közösséget és a helyi gazdaságot is fejlesszük. A következő tevékenységek megvalósítására kerül sor:

  • Tanulmány a helyi örökségről
  • Bicikli- és gyalogútvonalakat tartalmazó örökségtérkép
  • Telefonos applikáció az elkészült útvonalakról
  • Biciklik megvásárlása
  • Tanulmányi kirándulások

Fontos számunkra a helyi közösség bevonása a projekt lebonyolításába, szeretnénk, ha közösen azonosítanánk a létező értékeket, felmérnénk a meglévő turisztikai szolgáltatásokat és beszélgetnénk ezek hasznosításáról, valamint népszerűsítéséről.

Szeretettel várjuk, vegyen részt a helyiekkel zajló tanácskozáson, amelynek időpontja 2019. május 16., csütörtök, 11:00 óra, helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély kávézója.

Program

11.00 A kulturális ökoturizmus fejlesztése az Erdély Szamos Kistérségben, Bonchida, Kolozsborsa, Szék és Borsaújfalu községekben c. projekt bemutatása

11.30 Tanácskozás a helyiekkel

12.00 A kulturális és természeti örökség felmérése (kérdőív)

További információkért, kérjük, keressenek az office@transylvaniatrust címen vagy a 0749 210889-as telefonszámon.

A szervezők nevében:

Avram Adela Luiza