Transylvania Trust

Dezvoltarea ecoturismului cultural pe teritoriul GAL Someș Transilvan

Fundația Transilvania Trust implementează proiectul „Dezvoltarea ecoturismului cultural pe teritoriul GAL Someș Transilvan, comunele Bonțida, Borșa, Sic, Vultureni”  în perioada decembrie 2018 – septembrie 2020 finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Leader 2014-2020, Măsura M2/6B Valorificarea patrimoniului local și consolidarea identității locale.

Regiunea GAL Someș Transilvan are un patrimoniu cultural material și natural extrem de bogat şi deosebit de variat, demn de conservat și valorificat, care nu este îndeajuns exploatat. În cadrul proiectului atragem atenția asupra noilor posibilități de valorificare al patrimoniului cu implicarea activă a comunității locale și a tinerilor specialiști.

Prin proiect se vor realiza trasee cicloturistice și de drumeții, ce implică activități de explorare a teritoriului; de inventariere a inițiativelor turistice existente, a valorilor de patrimoniu promovate sau neștiute, necunoscute de turiști; de verificare a accesibilității acestor obiective pentru o valorificare eficientă; la fel ca și elaborarea traseelor turistice; testarea traseelor şi promovarea acestora. Alături de achiziționarea unor biciclete pentru cicloturism, este importantă şi prezentarea rezultatelor și lansarea serviciului de închiriere a bicicletelor puse la dispoziția localnicilor şi vizitatorilor la Castelul Bánffy din Bonțida.

Proiect „Dezvoltarea ecoturismului cultural pe teritoriul GAL Someș Transilvan (comunele Bonțida, Borșa, Sic, Vultureni” este finanțat prin GAL Someș Transilvan, Axa Leader, măsura: M2/6B Valorificarea patrimoniui local și consolidarea identității locale, Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Valoarea finanțării: 28334 euro. Nr. contract: C 1920074C106861303760/19.12.2018. Beneficiar: Fundația Transilvania Trust.