Transylvania Trust

Bánffy Music Day

Bánffy Music Day oferă concerte de muzică clasică în spații alternative, precum cele restaurate sau ruinate ale Castelului Bánffy din Bonțida. Evenimentul special a fost organizat în anul 2018 și în 2019.

Prima ediție a acestui eveniment în 2018 a avut ca pretext valsul Pas banale, compus de Miklós Bánffy, care a fost interpretat de pianista Alexandra Făgărășan, de Orchestra Notes&Ties (dirijor Dalma Toadere Kovács, aranjament muzical Daniel Patrick Cohen) alături de alte piese muzicale din acea epocă. Alături de acest concert, am organizat vizite ghidate, prezentare de carte, 9 miniconcerte în interioarele restaurate ale castelului.

În 2019 evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația Notes&Ties. Invitatul special al evenimentului a fost Roman Kim, unul din cei mai captivanți soliști ai generației tinere. Un alt punct special al evenimentului a fost brunch-ul oferit de Tímár Krisztina és restaurantul Vorbe, cu bunătăți gătite după rețete de odinioară. Programul a mai cuprins activități pentru copii și vizite ghidate.

Organizatori: Fundația Transilvania Trust, Orchestra Notes&Ties, Asociația Notes&Ties

Partener:  Filarmonica de Stat Transilvania