Transylvania Trust

Részvételi felhívás műemlékhelyreállító szakképzésre a bonchidai Bánffy-kastélyban

2024 tavaszán ismét műemlékhelyreállító szakképzést tartunk a bonchidai Bánffy-kastélyban. A kastély egyedülálló környezetet biztosít a hagyományos építőmesterségek elsajátításához és népszerűsítéséhez. A kastély felújításáért felelős Transylvania Trust Alapítvány már 22 éve szervez műemlékhelyreállításra szakosító tanfolyamokat és képzéseket.

A tavaszi képzés az építőiparban tevékenykedő szakmunkásoknak, illetve építész, építőmérnök, tájépítész, régész és művészettörténész hallgatóknak szól. Az 5 napos képzés 2024. április 15. és 19. között zajlik, amelyen a résztvevők kőműves technikákat, boltozathelyreállítást tanulhatnak. A képzés első napján rövid elméleti oktatást is kapnak a résztvevők.
A bonchidai Bánffy-kastélyban zajló program célja a hagyományos építőmesterségek népszerűsítése és oktatása, valamint a megfelelő és helyi anyagok és technikák elsajátítása egy történelmi műemlék helyreállításán keresztül.
Az oktatási központ a minimális beavatkozás, valamint az eredeti és új anyagok, új technológiák kompatibilitásának elvét népszerűsíti, helyi szakemberekkel dolgozik és helyi anyagokat használ.
A résztvevők 4 gyakorlati oktató irányítása alatt dolgoznak, akik széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a történelmi épületek helyreállításában, és aktívan részt vesznek a kastély helyreállításában.

Hasznos információk:
A képzés helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély. A képzés időtartama 5 nap.

Beiratkozással kapcsolatos tudnivalók:
A jelentkezni az online kitöltött űrlap segítségével vagy a bhct@transylvaniatrust.ro e-mail címre küldött űrlappal lehet.

Figyelem, a helyek száma korlátozott!

A részvételi díj 250 euró/fő, azaz 1240 lej (hozzájárulás az oktatási és étkezési költségekhez).
A jelentkezési határidő 2024. február 15.

További részletekért a tanfolyamainkról és tevékenységeinkről kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a bhct@transylvaniatrust.ro címen.
Támogató: AFCN (romániai Nemzeti Kulturális Alap) és az NKA (Nemzeti Kulturális Alap)


“A projekt nem feltétlenül képviseli az AFCN álláspontját. Az AFCN nem felel a projekt tartalmáért, eredményeinek felhasználási módozataiért. Mindezekért teljes mértékben a támogatás kedvezményezettje felel.”