Transylvania Trust

Raport privind Zilele Patrimoniului pentru Copii

Pe 25 și 26 octombrie am organizat la Castelul Bánffy din Bonțida o serie de activități în cadrul programului Zilele Patrimoniului pentru Copii, la care au participat elevi de clasa III-IV de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu și de la Școala Generală Nicolae Titulescu din Cluj-Napoca.
Programul a început cu o vizită ghidată interactivă, în cadrul căreia copiii au avut ocazia să învețe despre istoria castelului și a locuitorilor săi. Aceste cunoștințe au fost apoi puse în aplicare în cadrul unei vânători de comori. În atelierul de cultura saloanelor, copiii au învățat despre obiceiurile de consum de ceai și despre eticheta saloanelor de la începutul secolului XX, având de asemenea ocazia să deguste ceaiuri și prăjituri speciale. După această activitate au învățat dansuri renascentiste, iar în atelierul creativ au desenat, după propria lor viziune, cum va arăta castelul peste 10 ani.


Ca urmare a programului, copiii au ajuns să cunoască și să se apropie de un monument istoric prin mijloace de educație non formală, învățând totodată și despre importanța conservării și punerii în valoare a patrimoniului nostru construit.

Le mulțumim că au fost alături de noi!

Sponsor: Consiliul Județean Cluj