Transylvania Trust

Apel de participare pentru curs de specializare în restaurarea monumentelor istorice la Castelul Bánffy din Bonțida

În primăvara anului 2024, Castelul Bánffy din Bonțida va deveni din nou centru educațional, oferind un mediu unic pentru învățare și promovare a meseriilor tradiționale în construcții. Fundația Transylvania Trust, responsabilă pentru restaurarea și revitalizarea castelului, organizează de 22 de ani cursuri de specializare și formare profesională în restaurarea monumentelor istorice.

Sesiunea de tip practică este destinată în special muncitorilor calificați din industria construcțiilor, precum și studenților universitari la specializările arhitectură, inginerie, peisagistică, arheologie și istoria artei. Cursul de 5 zile se va desfășura pe perioada 15-19 aprilie 2024, în cadrul căruia participanții vor învăța tehnici de zidărie, inclusiv reconstruirea unei bolți. Prima zi va include și o scurtă instruire teoretică.
Scopul programului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este revigorarea și formarea în meseriile tradiționale din domeniul construcțiilor, precum și instruirea folosirii materialelor și tehnicilor adecvate și locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric.
Centrul promovează principiul intervențiilor minimale, al compatibilității materialelor originale cu cele noi și a tehnologiilor aplicate la restaurare, precum și folosirea resurselor umane și a materialelor locale.
Participanții au ocazia de a învăța despre tehnicile de zidărie și de reconstrucție a bolților fiind ghidați de 4 traineri de practică cu experiență vastă în domeniul reabilitării clădirilor istorice, și au prilejul de a participa activ la restaurarea castelului.

Informații practice:
Cursurile se desfășoară la Castelul Bánffy din Bonțida, România. Masa participanților se asigură la castel, din taxa de participare.
Durata programului este de 5 zile.

Detalii privind înscrierile:
Înscrierile se fac online, completând formularul, sau la adresa de mail bhct@transylvaniatrust.ro, trimițând formularul atașat.
Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Taxa de participare este 250 Euro/participant, adică 1240 RON (suma reprezintă contribuția participanților la instruire și cheltuielile de masă la castel).
Termenul de înscriere este 15 februarie 2024.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm, scrieți-ne pe adresa: bhct@transylvaniatrust.ro.

Co-Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Fondul Cultural Național din Ungaria (NKA)

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului.”