Épített örökség-helyreállító szakmai tábor 2018

december 07, 2017

Eddig 26 ország (többek között Románia, Albánia, Ausztrália, Brazília, Belgium, Franciaország, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia, Svédország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok, stb.) több mint 2500 képviselője vett részt a programban. A program célja a hagyományos építőmesterségekkel kapcsolatos tudás megőrzése, használata és továbbadása.

A résztvevők külföldi és romániai szakemberektől sajátíthatják el a helyreállítás alapelveit és módszereit, a gyakorlati műhelyek során pedig aktívan részt vehetnek a bonchidai Bánffy-kastély restaurálásában. A hallgatók oklevelet kapnak, melyet egyetemi szakmai gyakorlatként is elfogadnak.

Műhelyek:
• Kőművesség, boltozat-helyreállítás és faldíszítő technikák (ebből 2 nap: a fresco, a secco, sgraffito, stukkó, marmorino)
• Hagyományos asztalosság és régi bútorok helyreállítása
• Kőfaragás
A képzés kirándulással egybekötött tanulmányutat is tartalmaz, mely során több értékes erdélyi műemlék megtekintésére is sor kerül.
A helyreállítási tábor időpontja: 2018. július 29. – augusztus 11.

A részvételi díj 200 euró/személy/modul (az összeg a hallgatók oktatási-, szállás- és étkeztetési költségeinek fedezéséhez való hozzájárulást jelenti).

Bejelentkezni a bhct@transylvaniatrust.ro e-mail címen lehet 2018 március 1-ig, kitöltve és elküldve a mellékelt űrlapot.

A képzésekkel és tevékenységeinkkel kapcsolatos további részletekért kérjük, írjon az office@transylvaniatrust.ro címre.Nyomtat