ACTUALITĂŢI
 • Ateliere de cercetare în Castelul Bánffy

  05 mai 2017
  etichete:

  Fundația Transylvania Trust în perioada 14 – 20 august și 25 septembrie – 1 octombrie organizează un modul de cercetare. Cercetarea se va desfășura în două ateliere: arheologie și istoria artei. Programul cultural este co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național.
 • Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy, Bonțida, 30 aprilie

  18 aprilie 2017
  etichete:

  Cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, Fundația Transylvania Trust Vă invită la Ziua Porților Deschise, eveniment organizat în cadrul proiectului european ARTEC la Castelul Bánffy din Bonțida.

 • Expoziția itinerantă ARTEC sosește la Budapesta

  06 aprilie 2017
  etichete:

  În ziua de miercuri, 19 aprilie, ora 18.30, la sediul ICR Budapesta din str. Izsó nr. 5 va avea loc vernisajul expoziției de panouri realizată de Fundația Transilvania Trust din Cluj-Napoca. Panourile prezintă în trei limbi (română, maghiară și engleză) activitățile organizate la Centrul de Arte și Meserii la Castelul Bánffy de la Bonțida.
  Expoziția va fi deschisă de Hegedüs Csilla, președintele Fundației Transilvania Trust și de Adela-Luiza Avram, director executiv.

 • Tabără de restaurare a patrimoniului construit

  04 aprilie 2017
  etichete:

  Fundația Transylvania Trust continuă și în această vară programul internațional de instruire în restaurarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu. Obiectivul cursului este revigorarea și instruirea  meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor.

 • Zilele Europene ale Artei și Meștesugului la Bonțida

  31 martie 2017
  etichete:

  Cu ocazia Zilelor Europene ale Artei și Meșteșugului, în perioada 1-2 aprilie 2017, în fiecare zi între 10:00 și 12:00 vă invităm să vizitați atelierele de zidărie și tâmplărie tradițională din incinta Castelului Bánffy de la Bonțida. Vizitatorii pot participa la demonstrații de meșteșuguri tradiționale și se pot implica în activitățile atelierelor, încercând uneltele, tehnicile și materialele tradiționale.