ACTUALITĂŢI
 • Tabără de restaurare a patrimoniului construit

  04 aprilie 2017
  etichete:

  Fundația Transylvania Trust continuă și în această vară programul internațional de instruire în restaurarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu. Obiectivul cursului este revigorarea și instruirea  meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor.

 • Zilele Europene ale Artei și Meștesugului la Bonțida

  31 martie 2017
  etichete:

  Cu ocazia Zilelor Europene ale Artei și Meșteșugului, în perioada 1-2 aprilie 2017, în fiecare zi între 10:00 și 12:00 vă invităm să vizitați atelierele de zidărie și tâmplărie tradițională din incinta Castelului Bánffy de la Bonțida. Vizitatorii pot participa la demonstrații de meșteșuguri tradiționale și se pot implica în activitățile atelierelor, încercând uneltele, tehnicile și materialele tradiționale.

 • Apel pentru arhitecți, designeri, artiști și meșteri

  17 martie 2017
  etichete:

  Fundația Transilvania Trust lansează la Castelul Bánffy de la Bonțida (jud. Cluj, România) două programe Artists and Craftsmen in Residence pentru artiști, meșteri, artizani și creatori care sunt interesați și preocupați de reinterpretarea valorilor istorice prin metode contemporane. Programele de rezidență oferă timp șispațiu pentru învățareșicreație într-un cadru istoric deosebit: Castelul Bánffy, Bonțida.
  Taberele de creație vor avea loc în perioada 21 august – 3 septembrie 2017, abordând conceptul OR, respectiv 11–24 septembrie 2017, abordând conceptul IF.

 • Instruire în reabilitarea patrimoniului construit 2017 - Apel la participare

  28 februarie 2017
  etichete:

 • Expoziția itinerantă ARTEC în Bruxelles și Paris

  13 februarie 2017
  etichete:

  Expoziția ARTEC se mută din Bruxelles la Paris, unde va fi vernisată în data de 15 Februarie în Institutul Cultural Român.