ACTUALITĂŢI

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy, Bonțida, 30 aprilie

18 aprilie 2017

Cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, Fundația Transylvania Trust Vă invită la Ziua Porților Deschise, eveniment organizat în cadrul proiectului european ARTEC la Castelul Bánffy din Bonțida.Propusă de către ICOMOS și adoptată de Conferința Generală UNESCO în 1983, Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită cu scopul de a atrage interesul publicului pentru protejarea patrimoniului arhitectural.


În data de 30 aprilie la ora 11 va avea loc vernisajul expoziției 21, instalație plasată pe cele 21 de ferestre ale clădirii principale cu vedere spre curtea interioară a castelului: 21 de lucrări care vor răspunde sau se vor raporta în mod direct sau metaforic la câte un secol al erei noastre. Suita de lucrări se va constitui într-un “inside-out museum”, într-un muzeu întors pe dos. Înăuntrul devine afară, trecutul devine, prin reinterpretare, prezent. Lucrările sunt realizate de studenții Departamentului Fotografie-Video-Procesare computerizată a imaginii din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca sub coordonarea lect. univ. Dr. Kalló Angéla.
După vernisaj sunteți invitați să  descoperiți istoria castelului prin vizite ghidate în limba română (orele 12.00 și 15.00) și maghiară (orele 13.00 și 16.00). Puteți vizita lapidariul și Centrul de Arte și Meserii lansat toamna trecută, vă puteți informa despre proiectele din 2017 ale Fundației, sau puteți doar să petreceți câteva ore în ambianța Versailles-ului transilvan.

 

Intrarea este gratuită. Vă așteptăm!

ETICHETE


Mărime text
Trimit prin e-mail
Imprimare

SHARE