ACTUALITĂŢI

S-a terminat tabăra de restaurare

08 septembrie 2017

În 30 iulie – 13 august 2017 s-a derulat programul educațional al Fundației Transylvania Trust, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, muncitorilor din industria construcțiilor, precum și altora interesați. Scopul taberei organizate în incinta Castelului Bánffy din Bonțida este revigorarea și instruirea meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor în context intercultural.

Pe o durată de două săptămâni 30 de participanți sosiți din România (20), Ungaria (4), Austria (2), Germania (1), Luxemburg (1), Grecia (1) și Statele Unite ale Americii (1), au învățat despre principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit prin prelegeri ținute de profesori universitari și specialiști din țară și din Marea Britanie. S-au implicat în două ateliere practice: zidărie și tâmplărie. Rezultatul atelierelor a fost: consolidarea zidăriei, reconstruirea unei bolți din clădirea principală, tehnici de pictură murală și restaurarea unor piese de mobilier vechi. Au participat și la o excursie de studiu la Salina Turda și la Biserica Reformată din Sic – recent restaurată.


Sponsorii evenimentului: Departamentul pentru Relații Interetnice, Fundația Communitas, Consiliul Județean Cluj, Fondul Cultural din Ungaria.


Pe pagina Facebook a Castelului găsiți mai multe detalii despre implementarea programului.ETICHETE


Mărime text
Trimit prin e-mail
Imprimare

SHARE