ACTUALITĂŢI

Expoziția itinerantă ARTEC sosește la Budapesta

06 aprilie 2017

În ziua de miercuri, 19 aprilie, ora 18.30, la sediul ICR Budapesta din str. Izsó nr. 5 va avea loc vernisajul expoziției de panouri realizată de Fundația Transilvania Trust din Cluj-Napoca. Panourile prezintă în trei limbi (română, maghiară și engleză) activitățile organizate la Centrul de Arte și Meserii la Castelul Bánffy de la Bonțida.
Expoziția va fi deschisă de Hegedüs Csilla, președintele Fundației Transilvania Trust și de Adela-Luiza Avram, director executiv.Expoziția itinerantă a fost realizată în cadrul proiectului A.R.T.E.C. (Arts, Rediscovery, Traditional, Eclectic, Contemporary), care și-a propus recrearea legăturii inițiale dintre arte și meșteșuguri tradiționale, ca o modalitate de a încuraja inovația în ambele domenii, de a le reconecta cu un public nou și de a dezvolta modele noi de afaceri. În cadrul proiectului activitățile s-au axat pe îmbinarea inovației artistice cu producția de teatru, artele decorative, performanța artistică, programele destinate minorităților și mobilitatea transnațională a artiștilor, meșteșugarilor și interpreților. A.R.T.E.C. este un proiect internațional lansat în noiembrie 2015 și finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă, Subprogramul Cultura.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 20 aprilie – 2 mai 2017, de luni până vineri, între orele 10.00-13.00 și 14.00-17.30
Partenerii proiectului A.R.T.E.C. sunt: Muzeul Județean din Câmpulung, România; Association des Centres culturels de rencontres, Paris, Franța; Uniunea Artistilor Gravori și Litografi Maghiari, Budapesta, Ungaria (Magyar Rézkarcoló és Litográfus Mûvészek Egyesülete); Diputación Provincial de Teruel, Spania.

ETICHETE


Mărime text
Trimit prin e-mail
Imprimare

SHARE