ACTUALITĂŢI

Comunicat de presă - Ziua Bánffy la castelul din Bonțida

20 septembrie 2017

În data de 24 septembrie, după o vară plină de tabere și rezidențe artistice, se deschid din nou porțile castelului Bánffy de la Bonțida pentru părinți și copii, pentru toți iubitorii de artă.

Începând cu ora 14.00 vizitatorii sunt așteptați la tururi ghidate, în limba maghiară și română, unde pot afla mai multe despre familia Bánffy și istoria castelului.

În cadrul atelierului de traducere organizat în septembrie, s-au tradus în română unele nuvele scrise de Miklós Bánffy. Duminică de la 15:30 invităm publicul la o întâlnire cu traducătorii și membrii familiei Bánffy, unde se vor citi și fragmente din textele traduse.

De la ora 17.00 vor avea loc vernisajele unor expoziții inedite. Proiectul ARTEC, implementat de Fundația Transylvania Trust și partenerii săi, a oferit oportunitatea organizării rezidențelor artistice în care artiștii și meșterii participanți au creat opere contemporane inspirate din spațiile și valorile istorice. Publicul va putea vedea lucrările realizate în cadrul rezidențelor de creație de la Câmpulung și Bonțida. În același timp, se deschide și expoziția realizată din coperțile revistei clujene Tribuna.

La ora 19.00 ziua se va încheia cu un spectacol unic de teatru His(s)tory, o piesă ce îmbină stilul clasic și arta de performance, despre personalitatea complexă a lui Miklós Bánffy, acompaniată de muzică live și o instalație specială de lumini.

Asigurăm transport gratuit celor care doresc să participe la eveniment, pe ruta Cluj - Castelul Bánffy din Bonțida. Dacă doriți să beneficiați de transport, scrieți-ne un e-mail pe adresa office@transylvaniatrust.ro până în data de 22 septembrie 2017 ora 14:00.

Pentru alte detalii accesați pagina de Facebook a castelului.

Vă așteptăm cu drag!

Co-finanțatorii evenimentului: Uniunea Europeană - Programul Europa Creativă, Fondul Bethlen Gábor, Fondul Cultural Național din Ungaria, Administrația Fondului Cultural Național, Fundația Communitas, Consiliul Local Bonțida.

ETICHETE

Mărime text