Fundația Transilvania Trust a fost fondată în anul 1996 la Cluj de către un grup de specialiști cu activitate de mai mulți ani în domeniu, și are ca scop protecția patrimoniului construit din Transilvania, organizarea activității de protecție și dezvoltarea unei strategii integrate de protecție.
Fundația este activă în toate domeniile de protecție a patrimoniului: culegere de date și inventariere, documentare, conservare, restaurare, reabilitare și întreținere, precum și în domeniul cercetării științifice. Prin programe de formare profesională ea contribuie la reducerea lipsei de specialiști, iar prin publicații și simpozioane formează percepția și mentalitatea societății în favoarea protecției patrimoniului construit.
mai departe
ACTUALITĂŢI
 • Apel pentru arhitecți, designeri, artiști și meșteri
  17 martie 2017

  Fundația Transilvania Trust lansează la Castelul Bánffy de la Bonțida (jud. Cluj, România) două programe Artists and Craftsmen in Residence pentru artiști, meșteri, artizani și creatori care sunt interesați și preocupați de reinterpretarea valorilor istorice prin metode contemporane. Programele de rezidență oferă timp șispațiu pentru învățareșicreație într-un cadru istoric deosebit: Castelul Bánffy, Bonțida.
  Taberele de creație vor avea loc în perioada 21 august – 3 septembrie 2017, abordând conceptul OR, respectiv 11–24 septembrie 2017, abordând conceptul IF.

 • Instruire în reabilitarea patrimoniului construit 2017 - Apel la participare
  28 februarie 2017
 • Expoziția itinerantă ARTEC în Bruxelles și Paris
  13 februarie 2017
  Expoziția ARTEC se mută din Bruxelles la Paris, unde va fi vernisată în data de 15 Februarie în Institutul Cultural Român.