AKTUÁLIS
 • Épületkutatási műhely a Bánffy-kastélyban

  május 05, 2017
  címkék:

  A Transylvania Trust Alapítvány a Román Kulturális Alap támogatásával két egyhetes épületkutatási nyári gyakorlatot szervez a bonchidai Bánffy-kastélyban 2017. augusztus 14 – 20-a, illetve 2017. szeptember 25 – október 1-je között. A kutatások két műhelyben zajlanak: régészet és a falkutatás.

 • Nyitott Kapuk Napja a bonchidai Bánffy-kastélyban április 30-án

  április 18, 2017
  címkék:

  A nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából, az ARTEC c. európai projekt keretében a Transylvania Trust Alapítvány szeretettel hív minden érdeklődőt a bonchidai Bánffy-kastélyban tartandó Nyitott Kapuk Napra.

 • Az ARTEC vándorkiállítás Budapestre érkezik

  április 06, 2017
  címkék:

  A Budapesti Román Kulturális Intézet 2017. április 19-én, szerdán 18.30 órakor nyitja meg az Izsó u. 5. alatti kiállítótermében a kolozsvári Transylvania Trust Alapítvány A.R.T.E.C. című kiállítását. A nagyméretű pannók három nyelven (románul, magyarul és angolul) mutatják be a bonchidai Bánffy Kastélyban otthonra lelt  Művészetek és Mesterségek Központjának tevékenységét. 
  A kiállítást Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány elnöke, valamint ügyvezető igazgatója, Adela-Luiza Avram nyitja meg.
 • Épített örökség-helyreállító szakmai tábor

  április 04, 2017
  címkék:

  A Transylvania Trust Alapítvány idén nyáron is megszervezi az Épített-örökség helyreállító szakmai workshopot, melynek helyszíne a bonchidai Bánffy-kastély. A szervezők építész, építőmérnök, tájépítész, régész és művészettörténész hallgatók, a műemléképületek restaurálásában szakosodni kívánó építőipari munkások és más érdeklődők jelentkezését várják.

 • Művészi Kézművesség Európai Napjai Bonchidán

  március 31, 2017
  címkék:

  Csatlakozva a Művészi Kézművesség Európai Napjai rendezvénysorozathoz, 2017. április 1-jén és 2-án naponta 10:00 és 12:00 óra között a bonchidai Bánffy-kastélyba várjuk az érdeklődőket, ahol a kőműves és bútorhelyreállító műhelyek munkálataival ismerkedhetnek.
  A résztvevők bekapcsolódhatnak a  műhelyek tevékenységébe is, kipróbálva a hagyományos kézi eszközöket, technikákat és anyagokat.