AKTUÁLIS

Sajtóközlemény - Bánffy Nap a bonchidai kastélyban

szeptember 20, 2017

Egy táborokkal és alkotóműhelyekkel teli nyár után 2017. szeptember 24-én ismét kitárulnak a bonchidai Bánffy-kastély kapui és meglepetésekkel várják a családokat, művészetkedvelő nagyközönséget.

Az érdeklődők 14 órától magyar és román nyelvű vezetett sétán ismerkedhetnek a kastély és a Bánffy-család történetével.

15:30-tól a Bánffy-család tagjaival és fordítókkal találkozhat a közönség. A szeptemberi fordítóműhely során románra átültetett Bánffy Miklós-novellákról beszélgetnek és részleteket olvasnak fel meghívottak.

17 órától kiállítás-megnyitókra kerül sor. A Transylvania Trust Alapítvány és partnerei által lebonyolított ARTEC projekt mesterek és művészek számára nyújtott egyedi lehetőséget: olyan táborokban vehettek részt, ahol kortárs alkotásokat hoztak létre a történelmi terek újraértelmezése által. A Câmpulung-i múzeumban és a bonchidai Bánffy-kastélyban készült alkotásokat mutatjuk be a nagyközönség előtt. Ugyanekkor nyílik meg a kolozsvári Tribuna folyóirat borítóiból készült kiállítás is.

A Bánffy Napot a 19.00 órakor kezdődő egyedi színházi produkció zárja. A His(s)story a klasszikus színház és performance műfaja közé sorolható előadás, élőzenével és különleges fényinstallációval kiegészített szabadtéri színjáték, amely Bánffy Miklós összetett személyiségét idézi.

Kolozsvárról 13:00 órakor ingyenes autóbusz indul majd, kérjük, az office@transylvaniatrust.ro címen szeptember 21-én 14 óráig jelezzék, amennyiben igényt tartanak a szállításra.

Részletekről a kastély Facebook-oldalán értesülhetnek.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az esemény támogatói: Európai Unió – Kreatív Európa program, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Román Kulturális Alap, Communitas Alapítvány, Bonchidai Helyi Tanács.

CÍMKÉK

Betűméret nagyítás