AKTUÁLIS

Nyitott Kapuk Napja a bonchidai Bánffy-kastélyban április 30-án

április 18, 2017

A nemzetközi Műemléki Világnap alkalmából, az ARTEC c. európai projekt keretében a Transylvania Trust Alapítvány szeretettel hív minden érdeklődőt a bonchidai Bánffy-kastélyban tartandó Nyitott Kapuk Napra. Az ICOMOS (Műemlékek és Helyszínek Nemzetközi Bizottsága) és az UNESCO által 1983-ban életre hívott nemzetközi Műemléki Világnap az épített örökség védelmére hívja fel a figyelmet.


Április 30-án, vasárnap, 11 órától nyílik meg az a kiállítás, amely egy a kastély főépületének 21 ablakába helyezett installáció. A kiállítás 21 művet tartalmaz, amelyek közvetlen vagy metaforikus módon viszonyulnak az emberiség évszázadaihoz. A kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem Fotó-, videó- és számítógépes képfeldolgozás Kar diákjai dr. Kalló Angéla egyetemi adjunktus koordinálásával alkotásaikkal kifordított múzeumot hoznak létre, hiszen a bent kint lesz, a múlt pedig az újraértelmezés által jelenné válik.
A kiállításmegnyitó után vezetett sétákon ismertetjük a kastély történelmét, 12 és 15 órától román, 13 és 16 órától magyar nyelven. Megtekinthetik a kőtárat és a tavaly ősszel megnyitott Művészetek és Mesterségek Központot, értesülhetnek az alapítvány 2017-es tevékenységeiről is, vagy ha egyszerűen csak kikapcsolódásra vágynak, töltsenek el pár órát az erdélyi Versailles varázslatos környezetében.


A belépés ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk Bonchidára!

CÍMKÉK


Betűméret nagyítás
Elküldöm e-mailben
Kinyomtatom

MEGOSZTOM