AKTUÁLIS

Épített-örökség helyreállító szakképzés 2017 - Jelentkezési felhívás

február 28, 2017Tisztelt Hölgyem/Uram!

 

A bonchidai Bánffy-kastély helyreállításán munkálkodó Transylvania Trust Alapítvány idén is, 2017. július 30. és augusztus 13. között megszervezi Bonchidán az Épített-örökség helyreállító szakmai tábort, amelyre szívesen várja az érdeklődők jelentkezését.
Az Alapítvány 2001 óta szervez épített-örökség helyreállító szakképzést, azzal a céllal, hogy orvosolja a műemlékvédelem területén fellépő szakember- és szakképzett munkáshiányt. Eddig 26 ország (többek között Románia, Magyarország, Albánia, Ausztrália, Brazília, Belgium, Franciaország, Lengyelország, Szlovénia, Svédország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok, stb.) több mint 1700 képviselője vett részt a programban. 


Kinek szól a program?
A szervezők főleg építész, építőmérnök, tájépítész, régész és művészettörténész hallgatók jelentkezését várják, akik gyakorlati tapasztalatot kívánnak szerezni a műemlékvédelem területén. A program ugyanakkor a műemléképületek restaurálásában szakosodni kívánó építőipari munkásoknak is szól, viszont egyéb érdeklődők is jelentkezhetnek.

 

Miért érdemes részt venni a táborban?
A kéthetes program során a résztvevők:
• külföldi és romániai szakemberektől sajátíthatják el a helyreállítás alapelveit és módszereit, illetve a gyakorlati képzésben részesülnek a műhelytevékenységek során,
• aktívan részt vehetnek a bonchidai Bánffy-kastély restaurálásában,
• találkozhatnak egyéb, a műemlékvédelemmel kapcsolatos szakmai háttérrel rendelkező (jövendőbeli) szakemberekkel, tapasztalatot cserélhetnek és bővíthetik saját ismereteiket,
• alaposabban megismerkedhetnek a kolozsvári és környéken található épített örökséggel a szakmai kirándulás, valamint a két hét közötti szabad nap során.
A hallgatók oklevelet kapnak, amelyet egyetemi szakmai gyakorlatként is elfogadnak. 


A képzés szerkezete
• Elméleti oktatás az első napon. A meghívott hazai és külföldi tanárok előadásait szinkrontolmács fordítja román, magyar és angol nyelvre.
• Gyakorlati oktatás a következő műhelyek egyikében:
1. Kőművesség, boltozat-helyreállítás (9 nap) és faldíszítő technikák (a fresco, a secco, sgraffito, stukkó, marmorino – 2 nap),
2. Kőfaragás,
3. Hagyományos asztalosság és régi bútorok helyreállítása.
• Szakmai kirándulás, amely során a résztvevők megismerkedhetnek a környékbeli műemlékekkel.

 

Jelentkezés
Bejelentkezni a bhct@transylvaniatrust.ro e-mail címen lehet, kitöltve és elküldve a jelentkezési űrlapot.
Megjegyzés: a rendelkezésre álló helyek száma korlátozott.


 

A részvételi díj 200 euró/személy/modul (az összeg a hallgatók oktatási-, szállás- és étkeztetési költségeinek fedezéséhez való hozzájárulást jelenti).
Bejelentkezési határidő: 2017. április 14.

 

A képzésekkel és tevékenységeinkkel kapcsolatos további részletekért kérjük, írjon az office@transylvaniatrust.ro címre.

 


Tisztelettel,
AVRAM Adela Luiza                                                                                 BERKI Tímea
Ügyvezető igazgató                                                                                  Programigazgató
Transylvania Trust Alapítvány                                                                Transylvania Trust Alapítvány

CÍMKÉK


Betűméret nagyítás
Elküldöm e-mailben
Kinyomtatom

MEGOSZTOM