AKTUÁLIS

Az ARTEC vándorkiállítás Budapestre érkezik

április 06, 2017

A Budapesti Román Kulturális Intézet 2017. április 19-én, szerdán 18.30 órakor nyitja meg az Izsó u. 5. alatti kiállítótermében a kolozsvári Transylvania Trust Alapítvány A.R.T.E.C. című kiállítását. A nagyméretű pannók három nyelven (románul, magyarul és angolul) mutatják be a bonchidai Bánffy Kastélyban otthonra lelt  Művészetek és Mesterségek Központjának tevékenységét. 
A kiállítást Hegedüs Csilla, a Transylvania Trust Alapítvány elnöke, valamint ügyvezető igazgatója, Adela-Luiza Avram nyitja meg.

A vándorkiállítás az A.R.T.E.C. (Arts, Rediscovery, Traditional, Eclectic, Contemporary) projekt keretén  belül valósult meg azzal a céllal, hogy a művészetek és a mesterségek között hajdan meglévő kapcsolatokat újra felelevenítse, hogy mindkét ágazatban ösztönözze az innovációt, hogy rátaláljon egy új és befogadó közönségre, létrehozva további, új  vállalkozói modelleket is. A projekt részeként megvalósuló tevékenységek a művészeti innováció és a színházi világ összekapcsolódását,  az iparművészetet, a művészeti teljesítményt, valamint a kisebbségek, a művészeti alkotók, a kézművesek és az előadóművészek határokon átnyúló mobilitását segítő programjai  köré csoportosultak. Az A.R.T.E.C. 2015 novemberében indult nemzetközi projekt, melynek támogatója az Európai Unió Kreatív Európa Program Kultúra Alprogramja.
A kiállítás 2017. április 20. - május 2. között látogatható, hétfőtől  péntekig 10:00 - 13:00, valamint 14:00 - 17:30 óra között.
Az A.R.T.E.C. partnerei: Câmpulung-i Megyei Múzeum, Románia; Association des Centres culturels de rencontres, Párizs, Franciaország; Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete, Budapest, Magyarország; Diputación Provincial de Teruel, Spanyolroszág.

CÍMKÉK


Betűméret nagyítás
Elküldöm e-mailben
Kinyomtatom

MEGOSZTOM