NEWS

Ziua Porților Deschise la castelul Bánffy, Bonțida

12 april 2016
Propusă de către ICOMOS și adoptată de Conferința Generală UNESCO în 1983, Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită anual pe 18 aprilie.
Cu această ocazie, Fundația Transylvania Trust, considerând importantă atragerea interesului publicului atât asupra protejării patrimoniului construit, cât și asupra valorilor culturale ale monumentelor, Vă invită la Castelul Bánffy din Bonțida la Ziua Porților Deschise, eveniment organizat în cadrul proiectului european ARTEC.
În data de 17 aprilie între ora 11 și 17 sunteți așteptați să  descoperiți istoria castelului prin vizite ghidate în limba română (orele 11.00 și 16.00) și maghiară (orele 12.00 și 16.00). Vizitele ghidate vor fi completate de o noutate absolută la noi în țară: accesarea  realității virtuale a fostei Curți de Onoare, a vechiului turn de intrare și a aripii de vest a clădirii principale prezentate în model 3D printr-o aplicație telefonică – rezultat al proiectului Former Glory, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 


Intrarea este gratuită. Vă așteptăm!

TAGS


Font size
Send over e-mail
Print

SHARE