NEWS

The courses are beginning!

17 july 2015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fundația Transylvania Trust, în colaborare cu Institute of Historic Building Conservation (IHBC) Marea Britanie, continuă și în această vară programul internațional de instruire în reabilitarea patrimoniului construit, destinat studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat și muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în reabilitarea clădirilor istorice.
În anul 2015 primul modul de specializare se desfășoară în perioada 18 iulie – 1 august, și va cuprinde următoarele ateliere:
Zidărie și tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stucco)
Dulgherie
Tâmplărie și restaurare mobilier vechi

Modulul al doilea are loc în perioada 8-22 august, fiind îmbogățit cu un atelier de pietrărie.

Pe parcursul celor două săptămâni participanții vor avea prilejul de a însuși cunoștințe teoretice de la profesori de specialitate din Marea Britanie și România, de a le pune în practică în cadrul atelierelor și de a participa activ la restaurarea castelului Bánffy de la Bonțida. La final ei vor dobândi un certificat de participare recunoscut ca și practică universitară.
Programul este finanțat de Programul-cadru Cultura al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură, respectiv Uniunea Arhitecților din România din Fondul „Timbrului Arhitecturii” în anul 2015, în cadrul proiectului cultural Curs de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, de Departamentul Relațiilor Interetnice, respectiv Fondul Cultural Național și Fondul Bethlen Gábor din Ungaria.       


Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Arhitecților din România.

 

TAGS


Font size
Send over e-mail
Print

SHARE