NEWS

Se întoarce viața între zidurile clădirii principale a castelului Bánffy din Bonțida!

08 august 2016

Se întoarce viața între zidurile clădirii principale a castelului Bánffy din Bonțida
În perioada 15-28 august 2016 Fundația Transilvania Trust organizează un workshop pentru designeri, artiști, arhitecți, meșteri restauratori și studenți universitari, care vor regândi spatii istorice vechi de 500 de ani. Rezultatul va fi crearea unui centru de arte și meserii cu spații de expoziție și ateliere, care în următorii 5 ani așteaptă artiștii, meșterii și cei dornici să creeze la Castelul Bánffy din Bonțida. Înscrierile la workshop se fac până în 12 august, locurile sunt limitate.


În perioada noiembrie 2015 - octombrie 2017 Fundația Transylvania Trust coordonează implementarea unui nou proiect European, finanțat de programul Europa Creativă a Uniunii Europene.
Proiectul ARTEC – artă, redescoperire, tradițional, eclectic, contemporan – are ca scop lansarea unui Centru de Arte și Meserii în clădirea principală a castelului  Bánffy din Bonțida, centru care va reconecta artiștii și meseriașii într-o creație comună pentru revitalizarea castelului. 
Între 15 și 28 august organizăm un workshop creativ, unde așteptăm pe cei interesați să se implice în atelierele de dulgherie, tâmplărie tradițională și design interior pentru a readapta spații interioare și exterioare prin implementarea proiectelor Norma și Blajin, câștigătorii concursului internațional lansat în cadrul proiectului. Atelierele vor fi conduse de arhitecți, designeri, artiști și meșteri specializați în meșteșuguri de construcții tradiționale.
Pentru informații legate de workshop, scrieți-ne la adresa office@transylvaniatrust.ro!

Workshopul va fi fotodocumentat, iar rezultatele vor fi prezentate printr-o expoziție itinerantă în străinătate, găzduită de rețeaua ICR, Parlamentul European și de partenerii proiectului ( în Spania, Franța și Ungaria) în 2016 și 2017. Expoziția este cofinanțată de programul Europa Creativă și Fondul Cultural Național din Ungaria.

Partenerii proiectului: Association des Centres Culturels de Rencontre, Muzeul Județean Câmpulung, Magyar Rézkarcoló és Litográfus Mûvészek Egyesülete, Diputacion Provincial de Teruel.

TAGS


Font size
Send over e-mail
Print

SHARE