NEWS

BAROCK. Bánffy Castle Days 2015

03 august 2015Cea de a XIV-a ediție a BAROCK. Zilele Castelului Bánffy, eveniment organizat de Fundația Transylvania Trust și Uniunea Cercetașilor Maghiari din România (UCMR), se va desfășura la Bonțida în perioada 29-30 august 2015.

Pentru al paisprezecelea an consecutiv, Castelul Bánffy va redeveni epicentrul activității artistice și cultural-educative a comunității locale și nu numai, în cadrul sărbătorii care îi este dedicată.

Organizatorii ediției din acest an au pregătit un program extrem de diversificat, în care se împletesc armonios activitățile deja tradiționale: atelierele de meșteșuguri tradiționale (pietrărie, lut, cusut, pictat, mărgelat etc.), expozițiile de pictură și fotografie, concertele, piesele de teatru și proiecțiile de film, demonstrațiile hipice și jocurile pentru copii, târgurile de carte, de antichități sau de adopții animale și degustările de vin. Nu vor lipsi nici tururile ghidate ale castelului (în limba română și în maghiară).

Trupele care vor asigura coloana sonoră a după-amiezelor și serilor acestei ediții sunt  The Lemon Bucket Orchestra, Travka, Alexandrina, Koszika and the Hotshots, The Best of Me, Bagossy Brothers Company, Péterfy Bori & The Love Band, The Beatalls: The Abbey Road Show (a tribute to The Beatles).

Barock – Zilele Castelului Bánffy Bonțida este evenimentul cultural care pune în valoare patrimoniul istoric și oferă comunității oportunitatea de a înțelege și a se bucura de o clădire monument.

Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil în curând pe facebook.com/BanffyCastle și pe www.transylvaniatrust.ro.

Parteneri: Primăria și Consiliul Local al Comunei Bonțida, Guvernul României –Departamentul pentru Relații Interetnice, Breasla Meșteșugarilor din Transilvania, Asociația Életfa, GAL Someș Transilvan, Anticariat Ernest, Monumente Uitate, Șezătoare Urbană, Meșteșukar Boutiq, Centru de Călărie Szilaj, Fundația Civitas, Filmtett.

Susținătorii evenimentului: Consiliul Județean Cluj, Fondul Bethlen Gábor, Fundația Communitas, Uniunea Europeană – Program Cultura, Consiliul Local Bonțida, Fondul Cultural Maghiar.

Manifestare realizată cu sprijinul CNC.

TAGS


Font size
Send over e-mail
Print

SHARE