Transylvania Trust

Apel de participare – curs de specializare în restaurarea monumentelor istorice  

Castelul Bánffy din Bonțida devine centru educational și anul aceasta oferind un cadru inedit învățării și promovării meseriilor tradiționale de construcție. Fundația Transylvania Trust, responsabilă pentru restaurarea și revitalizarea castelului, organizează de 21 de ani cursuri de specializare și formare profesională în restaurarea monumentelor istorice.

Prima sesiune de tip practică este destinat în special muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu. Cursul se va desfășura pe perioada 24-30 aprilie 2023, timp în care participanții vor învăța tehnici de zidărie, inclusiv reconstruirea unei bolți.

Scopul programului organizat în incinta Castelului Bánffy din Bonţida este revigorarea și formarea  meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor, precum și instruirea folosirii materialelor și tehnicilor adecvate și locale prin intervenția directă asupra unui monument istoric.

Centrul promovează principiul intervenţiilor minimale, a compatibilităţii materialelor originale cu cele noi, şi a tehnologiilor aplicate la restaurare, folosirea resurselor umane şi a materialelor locale.

Participanții au ocazia de a învăța despre tehnicile de zidărie și de reconstrucție a bolților, fiind ghidați de 4 traineri de practică cu experiență vastă în domeniul reabilitării clădirilor istorice, și au prilejul de a participa activ la restaurarea castelului.

Informații practice:

Cursurile se desfășoară la Castelul Bánffy din Bonțida, România. Masa participanților se asigură la castel, din taxa de participare. Durata programului de instruire este de 5 zile.

Detalii privind înscrierile:

Înscrierile se fac online sau la adresa bhct@transylvaniatrust.ro.

Notă: locurile disponibile sunt limitate.

 

Taxa de participare este 250 Euro/participant, adică 1250 RON (sumă care reprezintă contribuția participanților la instruire și cheltuielile de masă la castel).

Termenul de înscriere este 15 februarie 2023.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm scrieți-ne pe adresa: bhct@transylvaniatrust.ro.

 

Program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.